Děložní čípek

Dobrý den,volala jsem nedávno na gynekologii na výsledky stěru a sestra mi jen do telefonu řekla, že mé výsledky stěru děložního čípku nejsou úplně v pořádku. Bylo mi řečeno, že je tam nějaká změna buněk, ale víc jsem se nedozvěděla, jen že to není zatím nic zásadního. Měla bych chodit na stěry co půlroku a být pod kontrolou. Mám strach, že by to mohla být rakovina a nedokážu si představit čekat půl roku a nic nedělat. Tak jsem se chtěla zeptat co si o tom myslíte a ještě menší dotaz. V den stěru jsem měla chřipku. Nemůže to výsledky zkreslit? Děkuji moc za Vaši odpověd. Pěkný den

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud by bylo podezření na rakovinu, na kontrolu byste šla ihned a ne za půl roku. často se stává,že ve stěru jsou "podezřelé buňky" nebo známky zánětu. za půl roku se provede kontrolní stěr, je to dostatečná doba nebojte se.můžete zavolat přímo Vašemu gynekologovi a požádat ho o vysvětlení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x