Děložní čípek

Dobrý den,byla jsem na pravidelné prohlídce a když jsem si volal pro výsledky,bylo mě řečeno,že z cytologického vyšetření je patrná přítomnost viru HPV,prý je tam lehká viróza.Vím,že přítomnost tohoto viru ještě naznamená,že mám rakovinu děložního čípku,ale jelikož,při předešlé prohlídce bylo vše v naprostém pořádku,vím,že tímto virem jsem byla "nakažena" přítelem,kterého jsem poznala mezi právě těmito prohlídkymi.Lékař mě v těchto tvrzeních přesvědčil.Zajímalo by mě,pokud já mohu nakazit jiného muže a on tento vir dále šířit a jestli je u mužu nějak možnost prevence(kromě chráněného pohlavního styku),léčby,aby tento vir dál nepřenášel,pokud ho v sobě má a popřípadě jak se dá zjistit,jestli ho má nebo ne.Pokud by přítel měl více partnerek a já více partnerů,nastává pink-ponk efekt?nebo záleží jakou má kdo imunitu a viru HPV se ubrání?pokud jsem to dobře pochopila,tak muži jsou jenom přenešeči.Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u mužů je možnost zaléčení antiviro¨tiky, není pravdou že jsou pouze přenašeči mohou se u nich taktéž vyskytnout kondylomata. prevencí je jak jste již správně zmińovla chráněný pohlavní styk.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x