Děložní čípek

  • Dotaz od: Pavlína Bosilkovová
  • Publikováno: 17.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj dotaz se týká mojí maminky asi před 11 lety měla benigní nádůrek nad děložním čípku, vše se vyléčilo a 11 let byla kontrola bez nálezu ted po kontrole přišla zpráva od gynekologa, že musí zpět na onkologii podezření na HSIL. Co to vlastně přesně znamená a dá se to ještě léčit? Děkuji Bosilkovová

Odpověď odborníka:

Dobrý den. HSIL - je III. stupen CIN : těžká dysplasie - 3.stupen změn na čípku (ze stupnice, kde je celkem 5 stupnu). Změny jsou velké, ale nejde ještě o rakovinu, ale z tohoto nálezu by se mohla časem rychle vyvinout. Proto bude vhodný a jistě doporučený výkon, jeho rozsah sdělí mamince gynekolog na kontrole a sdělí jí i další podrobnosti, na které se jistě může aktivně vyptat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Zápach z úst. Nepříjemnost, která se možná týká i vás
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte 8 potravin, které vyvolávají nejčastější alergie
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: