Depilacia ipl

Mam autoimunne ochorenie, ktore sa prejavuje horuckami. Beriem Methotrexat 7,5mg 1krat do tyzdna a Prednison 2,5mg/den. Kvoli tymto liekom by som sa mala vyhybat slnecnemu ziareniu a tak mam dotaz, ci je pre mna vhodna depilacia pomocou IPL? Som bleda s tmavymi chlpami a ked ma v lete opali, tak nemam problem s flakmi ani nicim podobnym. Opalujeme ma rovnomerne. Kedze dost trpim kvoli ochlpateniu, tak rozmyslam nad tym pristrojom http://www.philips.cz/c/hair-removal/lumea-system-odstranovani-chloupku-ipl-sc2008_11/prd/ Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Při léčbě metotrexátem se může znovu objevit zánět kůže vyvolaný zářením a spálením sluncem („recall-reaction“- kožní změny v místech dřívějšího onemocnění).Prednison při této dávce nemůže nic hrozného udělat. Přesto depilace IPL (viditelné spektrum sluneč. záření) není vhodná. Zkuste laserové ošetření pod vedením zkušeného dermatologa. s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: