Depo-provera

Dobrý den, před rokem mne byly aplikovány dvě injekční dávky depo- provery. Přibrala jsem 9 kilogramů. Jelikož mne současná hmotnost nevyhovuje pokoušela jsem kila zhazovat aerobním cvičením a úpravou jídelníčku. Avšak bez úspěchu. Mám takové obavy, díky dlouhodobého antikoncepčního účinku (až 31 měsíců), že po tuto dobu budu mít s váhou problémy. Nikdy před tím, jsem potíže s hmotností neměla a dlouhodobě jsem svou hmotnost lehce udržovala. Prosím ovyjádření se k mému problému. Děkuji S pozdravem Kateřina

Odpověď odborníka:

Tato hormonální terapie může vést k většímu ukládání vody a tělesného tuku, ale když tomu přizpůsobíte svůj pohybový a stravovací režim, nemusí k přibývání docházet. Doporučovala bych navštívit specialistu na výživu či obezitologa, nechat si změřit procenta tělesného tuku, aktivní svalové hmoty atd. a přesně na míru vytvořit jídelníček a sestavit odpovídající pohybový program.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: