Depo provera

Dobrý den pane dokotore, příští týden mám jít na injekci Depo Provera,budu na ni přecházez z přášků, jelikož doktor mi řekl že je spolehlivější a pro mě výhodnější, protože mám často střevní potíže a má strach že se prášek nevstřebá. Je to spíše psychické,ale ze strachu z otěhotněnís přítelem už delší dobu nespím,takže jsem se domluvili na ijekcích,že je zkusím. Na Vašich stránkách jsem nalezla článek, ve kterém se píše, že vysoká hmotnost ovlivňuje vstřebávání antikoncepce a vyšší hmotnost zabraňuje správnému vstřebání hormonů. Platí to i u injekce? Moje MBI je totiž 26,3, mám 4 kila nadváhu.(nejvíce tuku právě v oblasti stehen,břicha a hýždí) Mám si tedy prodloužit menstruaci o 4 týdny během niž tyto 4 kila shodím,nebo si můžu nechat píchnout Depo Proveru beze strachu, že by měla nížší učinnost a hubnout při ní? Děkuji Hofmannová

Odpověď odborníka:

Myslím že můřete klidně hubnout důslednou dietou a pohybovou aktivitou při Depo Proveře příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: