Depo provera

Dobrý den, je mi 21 let a již 6 let užívám hormonální antikoncepci. Nyní jsem po roce užívání přestala brát Natalyi. Na internetu jsem se dočetla právě o injekční antikoncepci depo provera a zaujala mě, ale nevím zda je to pro mě vhodné vzhledem k věku a skutečnosti že ještě nemám děti. Děti, ale v příštích 5 letech určitě neplánuji, ale dočetla jsem se v mnoha diskuzích, že ženy mají pak problém otěhotnět nebo velké problémy s menstruací. S mou gynekoložkou není moc řeč, tak mě napadlo zeptat se tady abych ji s tím pak nemusela ,,otravovat,,. Děkuji a přeji hezký zbytek dne

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proti Depo - proveře nelze nic namítat, pokud jistě víte, že několik let nebudete chtít otěhotnět. Depo provera je výborná a naprosto spolehlivá antikoncepce. Nevýhodou však je možné nepravidelné krvácení, zejména v prvních měsících užívání. To pak většinou přechází v úplnou absenci krvácení. Také nástup plodnosti po ukončení podávání Depo - provery může být pozvolný, v extrémním případě můžete být opět plodná až za 18 měsíců po poslední injekci.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pokud se šíří karcinom prostaty do kostí, pomohou léky i radikální zákrok
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Jak se hodnotí rakovina prostaty
Články: Jak se hodnotí rakovina prostaty
Stadium neboli rozsah...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: