Depo provera a euthyrox

Dobrý den, od ledna 2008 používám antikoncepční injekce Depo provera. V listopadu 2008 mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy, hodnoty TSH 9,2 - ještě neléčená. V lednu 2010 byly hodnoty TSH 11,3 byl mi nasazen Euthyrox 50. Mám dva dotazy: 1. Mohla hormonální antikoncepce spustit problémy se štítnou žlázou? A pomohlo by její vysazení? 2. Ovlivňují se tyto dva hromonální léky? Jsem stále chráněna před otěhotněním? A také jestli Depo provera nějak neovliňuje Euthyrox? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Marcelo! 1. Nevím z jakého důvodu je činnost vaší štítné žlázy snížena. Pokud by se jednalo o autoimunitní zánět, nasazení hormonální antikoncepce patří mezi faktory, u kterých se předpokládá možný vliv na vzplanutí tohoto autoimunitního zánětu. Pokud jde o vysazení Provery, záleží na tom do jaké míry je autoimunitní zánět aktivní. 2. Depo-provera a Euthyrox svoji účinnost navzájem nesnižují, proti otěhotnění jste tedy chráněna.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x