Deprese

Dobrý den, v patnácti (rok 2011) jsem šel s kamarády ven. Koupili jsme si láhev alkoholu a vypili jí. Když jsem přišel domů, cítil jsem zvláštní stav, který se v noci změnil v záchvat silné úzkosti. Záchvaty přetrvávaly ještě nekolik dní, poté se stav uklidnil a já se opět cítil v pořádku. O vánočních prázdnínách jsem však opět dostal další záchvat úzkosti, kvůli kterému jsem skončil v nemocnici, kde jsem dostával další záchvaty silné úzkosti. Po propuštění z nemocnice jsem se situace poněkud zklidnila. Cítil jsem však, že můj psychycký stav není úplně v porádku. Stále jsem cítil jakousi úzkost, které jsem se nedokázal zbavit, tyto úzkosti již však nepřešli v žádný panický záchvat. Po vánočních prázninách se situace zlepšila. S nástupem do školy jsem přestal myslet na úzkosti a soustředil se na učení, což přetrvávalo až do mé maturity. Za ty čtyři roky jsem však ztratil všechny kamarády, většinu zájmů a soustředil jsem se jen na učení. S ukončením maturity se mé úzkosti opět vrátily. Dnes cítím jakousi práznotu, připadá mi, že s koncem školy jsem ztratil o všechno zájem, nedokážu se pro nic nadchnout a bývám dosti často nervózní. Chystám se nyn ístudovat medicínu. Mám však strach, že díky těm úzkostným stavům a všem nepříznivým podmínkám okolo ji nedokážu absolvovat.

Odpověď odborníka:

Ano,zřejmě se jedná o neurozu s řadou převážně úzkostných projevů Doporučuji navštívit psychologa či psychiatra a domlouvat se na psychoterapii

doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD
doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní ambulance v Praze 6, Vítězné náměstí 10,
Vedení Institutu aplikované psychoanalýzy,
Vedení Psychoanalytické kliniky v Opocně,

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: