Deprese?

Dobrý den, byla mi nasazena antidepresiva. Mám jistotu, že je diagnóza správná? Byl jsem u dvou psychologů, jeden si myslí že ano. Druhý si myslel, že se jedná o něco jiného. Měl jsem dělané veškeré odběry krve a vše v pořádku. Bývám občas dost neklidný a nesoustředěný a tím pádem občas i rychle zapomínám. Po ránu mi bývá občas na zvracení. Poslední dobou jsem i špatně usínal. Bolesti hlavy nemám. Mám problém "vidět celým zorným polem" vidím normálně ale musím se na určitou věc více soustředit, jinak ji jakoby nevnímám. Po nasazení antidepresiv mám problém s tím, že když se stane něco neočekávatelného tak se vždy dost leknu, je to podobné jako když člověk skáče z velké výšky (adrenalin?). Dá se s jistotou říci, že se nemůže jednat o nádor na mozku či něco podobného? Nebylo mi děláno CT ani nic podobného. Asi zbytečně "panikařím" přesto předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výpadky zorného pole značí vážnější problém než pouze depresi. Tu navíc diagnostikuje pouze psychiatr - psycholog nemá lékařské vzdělání. Podle toho, co popisujete, jde o příznaky dezorientace, a ty je možné antidepresivy do určité míry zlepšit. Rozhodně zajděte za neurologem, provede potřebná vyšetření a budete vědět více.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: