Deprese

dobrý den mám deprese na které beru leky sentralin rivotril na úskost a na spaní Mirtazapin sandoz ten beru výměnou za tritico vůbec mi nezabral na spani a ještě sentralinu 1 ráno mitrazapin 30mg večer ale vůbec mi nezbírá mám hrozné hučení v hlavě až pronikaví pískot a zvuky podobné siréně celou noc na chvilku usnu a papak to začne na novo ráno to samé přejde lék beru krátkou dobu někdy mám pocit hlavně ve dne zalehlích uší a jako když se mi tam proháni vytr už nevím jak dal děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jaroslavo. Věřím, že žít se sirénou je velmi nepříjemné, zvlášť když Vás nenechá se ani vyspat. Domnívám se, že léky máte nastavené dobře. Sertralin je antidepresivum, které se podává ráno. Má málo nežádoucích účinků, reaguje s ostatními léky minimálně, nevzniká na něho návyk. Rivotril je anxiolytikum, což znamená, že působí na úzkosti. Mirtazapin je také velmi dobré antidepresivum a ještě pomáhá usnout, proto se bere večer před spaním. Na spaní funguje podobně jako to Trittico, které určitá část lidí nesnáší. Každopádně bych Vám radila navštívit neurologa s tím hučením v hlavě, kterému se říká tinnitus. Ten Vás vyšetří, možná i pošle na nějaká vyšetření a napíše Vám léky. která určitě zaberou a zbaví Vás těch potíží. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: