Deprese

Dobrý den, nějakou dobu trpím depresemi a beru léky (Cipralex, Trittico, Lexaurin). Chtěla jsem se zeptat, jak rychle se musí tyto léky vysadit (nebo zda je i jiná možnost) v případě otěhotnění. Zda se např. v prvním měsící mohou brát nebo zda je za ně nějaká náhrada pro těhotné.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je užívání těchto léků nutné, lze je v krajním případě brát i v průběhu těhotenství, oběcně se to ale opravdu nedoporučuje, u plodu může dojít k rozvoji vývojových vad. Poraďte se s psychiatrem, který posoudí Vaši situaci a poradí Vám vhodnou kombinaci léků nebo jiné řešení. Kromě psychofarmak je také možné zkusit psychoterapii, která také může velmi výrazně pomoci. Navíc v těhotenství často deprese vlivem hormonálních změn sama ustoupí. Pokud je to možné, doporučuji Vám, abyste po poradě s psychiatrem zkusila antidepresiva po dobu těhotenství vysadit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x