Deprese a úzkosti

Pane doktore, již několik let se léčím s depresemi a úzkostmi. Ráda bych se Vás zeptala,jestli existují ještě nějaká jiná antidepresiva, kromě Wellbutrinu, Valdoxanu a Coaxilu (ty mi nepomohly), která nezpůsobují přibírání na váze a poruchy v sexuální oblasti. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mianserin a mirtazapin mohou být zatíženy nárůstem hmotnosti. Reboxetin byl snášen špatně. Všechna SSRI (sertralin, escitalopram, paroxetin...) mají sexuální NU. Část antidepresiv v ČR není dostupná. Moklobemid je v tomto neutrální a dostupný. Novější vortioxetin je na trhu méně než rok. Trazodon také není špatnou volbou. Z nelékových možností léčby deprese je třeba zmínit ještě psychoterapii a světlo léčbu. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: