Deprese s panickou poruchou

Dobrý den, v dubnu 2016 jsem navštívila psychiatra z důvodu nesnesitelných panických atak a pocitu, že už nic nezvládám. Byla mi diagnostikována středně těžká deprese s panickou poruchou. Dostala jsem antidepresiva, docházela ze začátku často na konzultaci a byla skoro měsíc na neschopence. Léky beru Trittico prolong 150 večer + Trittico AC 75 před spaním. Dnes po 2,5 měsíci se dá říci, že už aspoň dokážu fungovat, jít nakoupit, jít do práce, mezi přátele ale vše je pro mě stále velice těžké a doslova trpím. Neustále se mi z ničeho nic dělá špatně, mám pocity nereálna, poklesy nálad a s tím spojené fyzické vyčerpání a občasné panické ataky. Prostě mě zajímá zda je to takhle normální, defakto se stále plácam na jednom místě a nikam se to nehýbe. Lékař mi tvrdí ať ještě vydržím. Chci vědět jestli to někdy bude bude zase dobry jako dřív, jestli mám takhle dál pokračovat a trpět nebo změnit lékaře? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravda, že duševní nemoc není chřipka a že v té psychiatrii vše dlouho trvá. Co se týče léků napadá mě možná kombinace s nějakým ssri antidepresivem k tritticu, a co se týče psychoterapie, měla byste mít kognitivně behaviorálně vedenou terapii, kd budete nacvičovat situace jako je cestování, abyste se lépe vrátila do života. Jste mladá a stojí to za to. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x