Deprese ulk7s782

Dobrý den, paní doktorko prosím Vás o radu. Začátkem ledna jsem onemocněla virózou a užívala jsem ATB Klacid 500, při kterých jsem se cítila značně neklidná. Po týdnu se mi viróza vrátila a lékař mi předepsal zvýšené dávky Medrolu (3x16mg, 2,5x16mg, 2x16mg....postupné snižování na dávku 6 mg). Poté opět návrat onemocnění a tak znovu předepsána ATB Sumamed 500 (2 balení). V průběhu užívání se objevil opět neklid, nervozita a bezdůvodný pláč. Vyhledala jsem pomoc v psychiatrické ambulanci a byl mi předepsán Cipralex v kapkách s dávkováním 1 kapka 4 dny, 2 kapky 4 dny...postupné navyšování dávek po 1 kapce v rozmezí 4 dnů a Lexaurin 1,5 mg. Nyní jsem na 5 kapkách a Lexaurin 0,5-0,5-1. Stav je mírně zlepšený, ale znepokojují mě výkyvy psychiky, např. 2 dny jsem v pohodě bez nervozity i pláče a poté další den se probouzím s nervozitou, třesem i pláčem. Jsem si vědoma, že antidepresiva užívám poměrně krátkou dobu a věřím, že se zvýšením dávek Cipralexu se můj stav zklidní. Mimo tyto problémy se léčím na SLE (v remisi) a astma. Před 12ti měsíci jsem prodělala hysterektomii. Užívám tyto léky: Medrol 6mg, Plaquenil 20mg 1-0-1, Seretide 500mg 1-0-1, Spiriva 1-0-0, Xyzal 1-0-0, Helicid 1-0-0, Cipralex (dávkování po kapkách), Lexaurin 0,5-0,5-1. Lze tyto léky užívat společně? Je možné ještě užívat doplněk stravy Marine Forte Omega3? Je možná deprese po užívání ATB? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Milá Jano. Váš příběh i zadání,které mi dáte byly na pár hodin hovoru. Budu tedy odpovídat heslovitě, abyste z mých instrukcí něco měla. Hysterektomie je pro ženu vždy obdobím těžkým. Je ji nutno oplakat.Pláč je očista!!! Myslím si, že máte co oplakávat. Já Lexaurin a Cipralex nepředepisuji nikomu. Považuji jejich použítí za chybu. Kolísání nálad je typické pro kortikoidy,které berete(Medrol). Asthma i SLE mají psychogenní start. Užívání více medikamentů než 2 je vždy rizikové(chybí nám tabulky pro kombinace 3 a více:-( Kombinace medikamentů,které b erete svědčí o tom,že Vašim lékařům chybí celostní pohled na medicínu/(na Vás) Zkušený homeopat a někdo.kdo mnoho let používá akupunkturu by Vám možná ulevil. Děkuji Vám za důvěru a přeji Vám brzkou úlevu. S pozdravem a :-) Petr Jugas kontakt na mě mens-sana@seznam.cz

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: