Deprese ze ztráty sluchu, můžu být hospitalizován?

Dobrý den, prosim o radu. Ztratil jsem sluch - na 65% na jedno a na druhe 100%, silné šuměni a stale piskani v ušich. Jsem uplně na dně, deprese, strach co bude dál, jak po finannčni strance, tak po zdravotni. Jsem bez práce, bez dávek a sam. Nyni chodim 2 měsice k psychiatrovi, beru leky. Nic se nelepši, chtěl bych byt hospitalizovan, bud v nemocnici a nebo v nějakem ustavu, muj lekař mne to nechce doporučit, že je to zbytečne, nevim zdali ma pravdu. zdali by pro mne nebylo lip, byt nějakou chvili někde bez starosti....děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jaroslave, velmi s Vámi cítím a oceňuji, jak se s tak významnou ztrátou ze všech sil srovnáváte. Pokud jde o sluchové postižení, doporučoval bych Vám obrátit se na některou ze svépomocných organizací neslyšících a nedoslýchavých, kde dostanete užitečné praktické rady a najdete i přátele v nouzi. Jedna z adres je: http://ruce.cz/clanky/94-seznam-organizaci Pokud jde o Váš psychický stav, nedokážu posoudit, jestli je pro Vás lepší ambulantní léčba nebo chráněné prostředí. Jestli jsem to dobře pochopil, nejbližší kliniku máte v Hradci; já bych – být na Vašem místě – se tam vypravil a domluvil se s nimi. Řekl bych, že také v tom by Vám mohli poradit v organizaci neslyšících. Držím Vám palce a přeju všechno dobré!

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: