Depresia

Prosím Vás, keď prie liečbe ťažkej depresie neprinášajú AD pozitívny účinok /len obrovské napätie a úzkosť/, je možné ich nahradiť liekom Kventiapin? Netrpím schizofreniou ani bipolarnou poruchou, napriek tomu mi tento liek chce lekárka nasadiť. Zatiaľ som odmietla, potrebujem vedieť názor iného psychiatra. Aké riziká či vedľajšie účinky to so sebou prináša? Aký máte názor aj na rTMS?

Odpověď odborníka:

Milá Petro. Začnu pohádkou: " Byl jednou jeden psychiatr a ten,přestože jsem se s ním nikdy fyzicky nesetkal a zemřel dřív,než jsem se mu mohl poklonit a pak ho obejmout" mi odkázal větu: " Každý člověk je neopakovatelným originálem a je NAŠÍ POVINNOSTÍ onoho člověka jako originál vnímat a jako originál léčit." Metodou je absolutní přijetí a absolutní otevření pacienta a lékaře.Prášky v léčbě psychických potíží nemají co dělat. rTMS nemám zmapovanou v praxi.Ani ji nepotřebuji.Stačí mi dialog Já-Pacient. Nemám v praxi pacienta,který by se nezlepšil,pokud se naplno zapojí do terapie bez medikace., Máte li chuť něco se o možnostech,které nabízím dozvědět, jsem na mens-sana@seznam.cz k dispozici Se srdečným pozdravem Petr Jugas P.S. Máte pravdu.Kvetiapin je nesmysl

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: