Deprex a třezalka

Vážená paní doktorko, začala jsem užívat antidepresiva Deprex. Užívám již delší dobu třezalku, kvůli trávení, hodně mi pomáhá. Je možné užívat 400 mg třezalky jako doposud, když teď mám antidepresiva??? Někdo říká ano druhý ne. Je to opravdu tak závažné, když se bere třezalka ? Děkuji zdvořile za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jani, děkuji za dotaz. Třezalka se užívá při depresích, které nejsou tak vážné a myslím si, že může pomoci, Psychofarmaka jak Deprex se užívají pod lékařským dohledem, která jsou na předpis. Obě účinné látky působí v mozku podobně, i když každá jinak. Když Vám Váš psychiatr zhodnotil, že potřebujete antidepresiva, tak ví, proč Vám je nasadil. Důležité je, abyste se cítila psychicky v pohodě. Domnívám se, že při užívání obou přípravků je možné, ale snížila bych dávku třezalky. Nyní jste léky dostala, protože Vám asi nebylo dobře. Až Vám bude lépe, tak Vám Váš lékař může antidepresiva pomalu snižovat a potom zase můžete přejít na třezalku.Každopádně se domluvte s Vaším ambulantním psychiatrem. Držím palce a přeji Vám příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: