Dětská kardiologie

Dobrý den moje holčička se narodila ve 35.týdnu a po sonu srdce jí zjistili významný subaortický defekt komorového septa(v jednom cípu v komoře je díra 5mm.).Po odběru krve na zjištění hladiny digoxinu jí dáváme 0.008mg.digoxinu 1-krát denně.Před zjištěním z krve jsme jí ho dávali 2-krát denně.29.6.2010 jdeme na kontrolu.Chci se prosím Vás zeptat jest-li jí mohou léky pomoci aniž by musela na operaci.Pokud né,tak v kolika letech se operace provádí a jak dlouhý je pobyt v nemocnici.Děkuji mockrát za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto léky jsou pro holčičku bezpodmínečně nutné, protože pomáhají jejímu srdíčku dobře pracovat, bez nich by mohla být dušná a promodralá a to byste přece nechtěli. Operace se nedělá vždy ve stejnou dobu ( v určitém pevně dalném věku dítěte), rozhodne o tom její kardiolog, který ji určitě v pravidelných intervalech kontroluje a řekne vám, kdy už je čas. Zeptejte se jej na té další kontrole na konci června. Ohledně délky pobytu v nemocnici vám také moc nepomohu, závisí to na tom, jak perace probíhá, jak probíhá pooperační období, jestli nebudou nějaké problémy ( hojení rány, kontrolní vyšetření, výsledky krve) - to vše se absolutně nedá předvídat. Nebojte se ale, dnes se již hospitalizuje s dítkem vždy jeho rodič, takže budete spolu a můžete o ní pečovat. Bez operace to ale asi neůjde, dírka v srdci se sama nezacelí, i když postupem času na kontrolách sama uvidíte - ptejte se na to lékaře, aby vám řekl, jak to na srdíčku při sonografii /sonografie srdce se jmenuje echokardiografie a ta zobrazí tu dírku velmi dobře/ vypadá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: