Dětská kopřivka

Dobrý den paní doktorko mám dotaz ohledně vnuka je mu 14 měsíců po tělíčku i obličeji se mu dělají pupínky pak náhla zmizí a za hodinku dvě se opět oběví začali se mu na dlaních a nožičkách dělat malinké puchýřky a odmítá jakoukoli stravu má teploty 38,8 na pohotovosti nám paní doktorka řekla že to zřejmně bude alergie nebo kopřivka a že mu máme dávat 1/2 dithiadenu 3 krát deně mám obavy zda to není příliš mnoho malí váží necelích 10 kg tak jsem se chtěla zeptat zda to nemůže malému ublížit děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, exantém u Vašeho vnuka může být alergické etiologie, ale vzhldem k tomu, že má teploty může být příčina i v probíhající infekci. Dávkování Dithiadenu je správné - děti od 1-6 let - mohou mít dávku až 1mg 2-3x denně, což odpovídá 1/2 tbl. , chlapec může být po léku unavený. Pokud se příznaky budou zmírňovat lze dávku snižovat, nebo zkusit jiné modernější antihistminikum /zyrtec, Xyzal.../.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: