Dětská kýla

Dobrý den, mám syna kterému jsou dva roky, lékař nám diagnostikoval kýlu, ve zprávě napsal že kýla je volná a brankou asi 15 mm. Jsou toto kritéria pro operaci? pořád se sama sebe ptám zda je to nutné, aby mé dítko podstoupilo takové riziko. Velice děkuji za odpověd, Iva H

Odpověď odborníka:

Pokud nejsou závažné zdravotní námitky je operace naprosto jednoznačně na místě. Riziko je větší z neoperování a různých komplikací, především z uskřinutí a následné střevní neprůchodnosti. Operace není nejnáročnější a je dobře na chirurgických odděleních provádna. Navíc doba 2 roky věku je pro dítě již velmi vhodná k operaci. Obraťte se na dětského chirurga k vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: