Dětská mozková obrna

Dobrý den,mám 3.měsíční holčičku,narozenou v 38tt s.c. z důvodu předchozího předčasného porodu a chtěla bych se zeptat.Vnímam při kojení občasný třes obou nožiček a občas se ještě při rozrušenosti lekne tak,že ji ručičky na tři vteřiny ztuhnou a pak se rozpláče,když ji hned za ně chytím uklidní se.Je kojená,neklidnější povahově,usmívá se,trošku brouká,hraje si s hračkama.Mám obavy,že to můzou být příznaky dmo.Dle pediatra prospívá v pořádku,ale chodím s první dcerou na voj.metodu(narozena26tt,820g,dnes v pořádku)a tam radí cvičit i má prý polevující stuhlost ručiček.Můžete mi prosím poradit zda to jsou možné příznaky nebo se to stává a odezní to.Jsem možná jen přecitlivější s první dcerkou jsme bojovali hodně a toto mě překvapilo.... děkuji

Odpověď odborníka:

Rozhodně doporučuji návštěvu dětského neurologa. Ten neklid může být projevem pozdější hyperaktivity.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: