Dětská odrážedla a kyčle

  • Dotaz od: Markéta Havlíčková
  • Publikováno: 6.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, vedeme doma diskusi, zda 2leté dceři koupit tříkolku nebo odrážedlo (kolo bez pedálů). Setkala jsem se s názorem, že veškerá dětská odrážedla mají špatný vliv na vývoj kyčlí. Zajímalo by mě, co je na tom pravdy. Dcera měla vyšetření kyčlí v kojeneckém věku v pořádku, ale já (její matka) jsem v dětství musela mít řemínky. Děkuji, Havlíčková

Odpověď odborníka:

Jestliže měla dcera kyčle vpořádku, nemusíte se obávat zhoršení jejich stavu. Ve dvou letech dítě ještě neumí šlapat a všechny tříkolky, které mají šlapadla na předním kole jsou pro celý pohybový aparát naprosto nevhodné. Doporučuji koupit odrážedlo a po 3. roce věku pak klasickou tříkolku, která má řetěz a pedály uprostřed.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: