Dětská předkožka

Dobrý den. Synovi je pět let a předkožka mu jde stáhnout asi do poloviny žaludu. Praktický lékař doporučil, abychom předkožku přetáhli . Pokud se to do měsíce nepovede, tak takový zákrok provede sám. Při pokusu u násilné přetažení vznikají synovi v místě maximálního bezbolestivého přetažení drobné bolestivé ranky, jako by trhlinky. Prosím o radu, jak dále postupovat. Mám obavu, abych mu neublížil, neboť tento násilný postup přetažení se mi vůbec nelíbí. Stejně tak se domnívám, že pokud synovi tento bolestivý a násilný zákrok provede lékař, může být tímto úkonem syn velmi traumatizován. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, marku. Nejlépe uděláte, když syna vemete na vyšetření k urologovi. Ten poté, co syna prohlédne, nejlépe pozná, zda se stav dá řešit dalším přetahováním předkožky nebo zda je nutná cirkumcize. Ohledne násilného přetahování předkožky- máte naprostou pravdu, pokuď by jste přetahování prováděli násilím, dojde k trhlinám v kůži a ty se pak hojí drobnými jizvičkami, což by celou situaci jenom zhoršilo. Předkožka se nejlépe přetahuje po nebo při koupeli, kdy je kůže vláčnější- a to už od kojeneckého věku.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: