Dětská úzkost

Dobrý den, mám postižené dítě, přidružen i atyp.autismus (nesnáší cestování v hromadné dopravě a v autě). Užívá z pedopsychiatrie několikero léků, nyní má krátce nově Tiapridal a já se zapomněla zeptat, za jak dlouho může být pozorovatelný účinek, pokud lék zapůsobí. Dr. tam nyní není a na internetu jsem toho moc nenašla. Chtěla jsem vyzkoušet přidat z bylinek např.Třezalku, ale to mi v spec. obchodě paní říkala, že pokud užívá léky, že je Třezalka nevhodná, že se to pak spolu "tluče". Jaký na to máte názor Vy, prosím? Případně, zda byste sama něco doporučila, situace začíná být velmi neúnosná a je to spíše horší než lepší a do školy jej dopravovat nějak musím. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Petro. Situace je neúnosná právě proto,protože Vaše dítě bere lék u kterého vždy dochází ke zhoršení nebo ztrátě kontaktu s pacientem. Tiapridal bych u pacienta použil jedině v případě,že pacient ohrožuje na životě a zdraví sebe nebo jiné osoby.I v tomto případěš dojde ovšem ke zhoršení takzvaného klinického stavu.. dosáhneme pouze toho,že pacient nezabije sebe nebo jinou osobu. Neuroleptika(tedy např. Tiapridal,který Vaše dítě užívá) vůbec nepoužívám. Je li to možné, zkuste homeopatikum Sedalia(sirtup) nebo Sedatif tabl.-volně k mání v lékárně. POkud jsem Vás neznechutil,ozvěte se na mens-sana@seznam.cz Posílám Vám též moji účast a nekonečnou podporu! Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: