Dětská výživa

Dobry den, chtela bych se poradit ohledne umele detske vyzivy. Mam 4 mes. stara dvojcatka s por.vahou: hoch: 2400g,t.č. 5 kg, holcicka s por. vahou 1990g,t.c. 4500g. Kolem porodu a po porodu bylo a je vse v poradku. Od 7 tydne zivota jsou vedle kojeni prikrnmovani Bebou 1HA. Muj dotaz zni za jake mleko / cenove na trhu prijatelnejsi/ muzu Bebu 1 HA vymenit a kdy je na to vhodna doba. Je nutne je krmit jakymkoliv mlekem HA? Dekuji za odpoved. PS: Bebu 1 HA toleruji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změna počátečního mléka na pokračovací je ideální od ukončeného 6. měsíce věku, ale lze i dříve. Hypoalergenní (HA) variantu již dávat nemusíte, pokud nemáte v rodině alergie - v hypoalergenních mlécích je totiž částečně naštěpená bílkovina, aby se vzniku alergií předešlo. Můžete tedy zkusit klasickou Bebu I a v 6 měsících přejít na Bebu II. Možná je změna na Nutrilon či Sunar, cenově jsou podobně dostupné.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Vaše dítě Crohnovu chorobu nutně zdědit nemusí
Články: Vaše dítě Crohnovu chorobu nutně zdědit nemusí
Střevní záněty jsou do...
Deset překvapivých příčin zácpy
Články: Deset překvapivých příčin zácpy
Možná už víte, že zácpu...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: