Dětské kyčle

dobrý den obracím se na vás s dotazem ohledně mého 3 měsíčního syna ve zprávě máme napsanou diagnosu Ia což jsem podle internetu zjistila,že je nález který je v pořádku a normální v tomto věku dítěte na vývoj kyčlí nemáme ještě vyvinutá jadérka načež nám Pan doktor dal na 6 týdnů 24 hodin denně nosit ortopedickou plenu myslíte,že při tomto nálezu je to v pořádku?Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Nožičky dítěte do abdukce, tedy od sebe s vloženou plenou jsou vždy vhodné, volně ležící dítě s Volně ležící dítě s pohybujícími nožičkami rovněž. Je to takto velmi vhodný preventivní postup pro správné postavení kloubní jamky a hlavice. kosti stehenní. Jinak se pečlivě řiďte rady ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: