Dettol; pharmatex; nasivin sinus; chuť k jídlu; kojení

Dobrý den, ráda bych požádala o zodpovězení následujících dotazů. 1)mám přípravek Dettol antibakteriální gel na ruce- mohu jej použít v případě,že kojím a poté takto ošetřenýma rukama sahat na kojence?Může tento přípravek použít 3 leté dítě? 2)u přípravku Pharmatex se uvádí,že se při jeho užití nesmí použít mýdlo-je možné použít mycí gel Gyntima? 3)můj 3 letý syn má už 3 týden rýmu,avšak nenechá si cokoliv stříknout do nosu,máme tedy Nasivin Sinus,v příbalovém letáku ovšm není uvedeno,jak dlouho mu tento přípravek mohu podávat? 4)3 letému synovi dáváme denně multivitaminy Multitabs a FLuor tbl.2x1... váží jen 13 kg,není žádný velký jedlík,existuje nějaký přípravek,třeba i přírodní,co by mohlo jeho chuť k jídlu podpořit? 5) mám 8 týdenní dceru,která je plně kojená-kojím tak 5x denně,celou noc v kuse prospí-i 10 hodin... v poslední poradně připrala 300g za 3 týdny,naše dr. vždy bere,že je vše v pořádku... kamarádky ale s větším přibíráním byla od jiné dr.nucena dítě budit na kojení a dokrmovat.naše paní dr. řekla nebudit,hlavně,že nehubne... dcera je spokojená,hlady nebrečí,ale bojím se aby jí to stačilo.. Děkuji za váš čas a za odpovědi...

Odpověď odborníka:

1) tento přípravek bych pro dítě nedoporučovala, ani dotek kůže kojence. 2) Nedoporučuji použití žádných detergentních přípravků. 3) Může jít i o rýmu alergickou, doporučuji navštívit ORL či alergologii. Dobře snášené jsou také kapky Olynth. Nosní kapky by se neměly používat déle než týden. 4) Fluor by stačil 1x1 (ev. se ještě o dávkování poraďte se svým stomatologem). na podporu chuti k jídlu bohužel nic neznám, ale není jediný, důležité je, aby i to málo, co sní, mělo vysokou výživnou hodnotu ( tzn. plnotučné mléčné výrobky, žádné sladkosti s jednoduchými cukry, které zasytí, ale mají nulovou nutriční hodnotu , vhodná je např. ovesná kaše..) 5) Dětský organismus nejlépe ví, kolik mléka potřebuje, takže rozhodně dítě nenuťte a nebuďte. Kdyby mělo hladm vzbudí se samo, to si buďte jistá.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: