Dexona injekce

Dobrý den,již 3měsíce jsem na pracovní neschopnosti pro bolesti bederní páteře.Na MR je nález protruze disku L5/S1 4mm s útlakem duralního vaku a odstupu levostranného kořene S1.Na emg t.č. beze změn.Bolesti jsou silné,intenzivní,v oblasti beder,hýždě,kyčle a dále do celé nohy až do malíčku.Vybrala jsem inj.od bolesti a a t.č. beru infuze s Mesocainem,Tramalem a Quajanalem,dnes jsem měla již 6 a bolesti odezní na pár hodin.Dnes mi lékařka navrhovala infuze s Dexonou-kortikoidy a hospitalizaci k analgetizaci.Chci se zeptat jestli mohou kortikoidy pomoct,jakou máte zkušenost.Mám reakci v podobě křečí v břiše a průjmu po diclofenaku tbl a Ketonalu injekcích-nezpůsobí Dexona stejné potíže?.Jsem už vyčerpaná a nevím si rady.Stav se zhoršil po rehabilitacích- cvičení podle Mc Kenziho.Chtěla bych jen ,aby bolesti byly mírnější a já mohla vyzkoušet nějakou metodu(Dornovu) nebo cvičení,které by mi pomohlo.Takhle nejsem schopna docházet na rehabilitace.jak dlouho může trvat než přejdou silné bolesti?Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Injekce s kortikoidem by neměly mít žádné podobné nežádoucí účinky, jako léky , které uvádíte. Tyto injekce zmírňují zánět, otok a bolest v místě dráždění, ale samozřejmě stejně jako jiné injekce nedokáží napravit polohu vyhřezlé ploténky, tzn. vyřešit příčinu vašich obtíží. To dokáže jen operační řešení.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolesti páteře | Od: Dasa Legová | 17.5.2011 01:02
Chtěla bych Vám poradit injekce do žíly GUAJACURAN při bolestech které uvádíte velmi pomohou,pak jsou také dobré prášky NIMESIL,jinak kortikoidy bych moc nebrala jsou škodlivé a mohou podporovat úbytek vápna
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x