Diabetes

25 let mám diabetes,nejprve na tabletách nyní si aplikuji insulin ins.perem 3x denně 12J Apidra,+večer Lantus 32J.Moje hodnoty neklesnou pod 8,5 ale spíše kolem 11,5,lékařka mě říká že je to OK.Myslíte si to také?

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Anno! Z toho co píšete bych si myslel, že Vaše hodnoty jsou přeci jen příliš vysoké. Jestliže považujeme hranici diabetu za 7 mmol / l na lačno, pak hodnoty 8,5 jsou již příliš vysoké - to vyplývá z logiky věci. Jestliže jste schopná, orientovaná osoba, pak nehrozí riziko těžké hypoglykémie, a naopak dlouhodobě vyšší hladiny cukru by Váš organismus poškodily. (Nepíšete, o jaké se jedná hladiny, jestli na lačno, jestli po jídle - předpokládám, že se jedná o hladiny na lačno). Nevím, zda jste obézní neb o ne, pokud byste měla nadváhu, pak správný postup není extrémní zvyšování dávek inzulínu, ale omezení a úprava příjmu potravy, pokud byste byla hubená, je nutné upravovat dávky inzulínu (a nikoli snaha o hubnutí). Věřím, že se budete moci domluvit se svým ošetřujícím diabetologem, a že si na Vás udělá dostatek času, aby Vám jednotlivé detaily vysvětlil. Držím palce. Karel Kubát

MUDr. Karel Kubát
MUDr. Karel Kubát

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: Centrum pro závislé na nikotinu

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x