Diabetes a ateroskleroza

Dobrý den, v lednu mi byl diagnostikován diabetes. Dlouhý cukr 63.Dostal jsem eucreas a sortis.Teď v květnu mám 43.Zhubl jsem 6 kilo.Nyni mam 74 a měřil 180.Chtel bych se zeptat.Zhruba tak jednou za půl roku mě začne píchat nad levým prsem. Bolest přechází až do ruky. Zle se mi dýchá a je mi mdlo. Tlak mam v Te chvíli v pořádku a cukr byl taky v normě. Paní doktorka mi zjistila nějaký propad na srdci a tak mě poslala na srdeční. Tam mi paní doktorka udělala sono a řekla že jsem v dětství prodělal spolu a zánět středouší ale jinak ze mam srdce jako zvon.Mohla by to byt ateroskleróza? Popřípadě co by to mohlo byt, jsem z toho dost nervózní. DEKUJI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat o aterosklerózu tepen, které zásobují srdce. Pokud je ultrazvuk srdce v pořádku, pravděpodobnost je nízká, ale pořád je. Je vždy otázkou a záleží na posouzení dalších příznaků, nemocí atd. jestli pokračovat v dalším vyšetřování. Pokud máte potíže 1x za půl roku, onemocnění srdce je málo pravděpodobné, pokud by byly potíže pravidelně, bude se muset provést další vyšetření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: