Diabetes, testy ovlivněné lékem symbicort

Dobrý den, můj obvodní lékař mi provedl test na cukrovku, chtěl jsem ho já, pro svou kontrolu, testy mi údajně vyšly na jedničku, testy se dělaly na lačno hned ráno, před testy jsem jedl akorát banán, bylo to ale večer. Chtěl jsem se zeptat, jestli testy nemohl ovlivnit lék, který užívám na astma, jmenuje se symbicort, jako vedlejší účinek se uvádí hyperglykemie, mohly se tím pádem testy nějak zkreslit??? Pokud bych měl cukrovku, tak hladina cukru se mohla zvednout z hypoglykemie na normální stav??? Odpověď odborníka Symbicort může jen výjimečně zvyšovat hladinu krevního cukru,ale vzhledem k inhalačnímu podání jsou jeho celkové účinky zanedbatelné. Pokud by jste trpěl hypoglykémií, bylo by vám dost špatně - kolapsové stavy, třes rukou, nevolnost - to jistě nemáte. Pokud byste měl cukrovku, vaše hodnoty by byly vždy zvýšené. MUDr. Eva Dogoši re: Někdy se mi stává, když dost dlouho nejím, třeba od rána do oběda nebo půl dne, tak se mi třepe celé telo, cítím občas takové pocity svědění na konci hrudního koše, i dezorientaci někdy, avšak doktorka mi dělala testy na lačno a cukrovka se neprokázala. No nevím, možná asi spíš málo jím na můj věk, je mi 20 let, váha 62kg a výška 183cm

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle Vámi udané výšky máte BMI 18,51, tedy přímo na hranici podvýživy. Doporučoval bych se tedy zamyslet nad Vaším stravováním. Uvedené stavy by mohly svědčit pro hypoglykémii, proto bych Vám doporučil znovu si nechat změřit hladinu cukrů. Cukrovku ale s největší pravděpodobností nemáte, to byste měl naopak hypergylkémii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: