Diagnosa

Dobry den, zhruba pred dvema lety jsem na sobe zacala pozorovat, ze nemohu jakoby poradne dodechnout. Casto jsem zivala, tim sem se jakoby nadechla a obcas ani to ne.Zda se mi ze tento problem se vyskytuje porad, ale stupnuje se. S dychanim uz nemam takove problemy jako drive, ale castecne se mi to taky vratilo. Boli me ale na prave strane na hrudi. Sem stale strasne unavena. A prijdu si i takova slaba. A ted jsem zacala nadmerne mrkat. Byla jsem u doktora a ten mi rekl ze mam zanet spojivek, ale myslim si jestli uz to neni take psychicke. Prijde mi ze jsem i dost naladova. A mozna jsem se trochu uzavrela do sebe. Casto zapominam. Nekdy mi vypadne nejake slovicko na ktere si nemohu vzpomenout. Casto me boli hlava, ale to muze byt od piti. To mi dela problemy. Nedokazu vypit 3l denne. Chodim "ohnuta". Myslite ze potize mohou byt psychicke ci od zad? Uz jsem uplne hotova. Uz premyslim co by mi vsechno mohlo byt. Prijdu si jak blazen. Dekuji, ze se mym dotazem zabyvate. S pozdravem Tereza

Odpověď odborníka:

Dobry den Terezo neznám Vás a proto se mi těžko bude odpovídat. Určitě by bylo dobré najít lékaře, který by Vás vyslechl a rozebral spolu Vaše problémy. Může se jistě na tom všem podílet psychika, ale bylo by vhodné udělat aspoň základní laboratorní vyšetření včetně hormonu štítné žlázy, aby se vyloučili jiné příčiny. Jste v období, kdy děvčate velice citlivě reagují na různé podněty a také se v dospívání zabývají otázkami které třeba dosud nepoznaly. Určitě by Vám prospělo i sportování, aspoň běhat, nebo kolektivní sport, nebo jenom procházky s kamarádkou. Velice vhodné je na držení těla pilates, nebo tanec - tango, salsa. Určitě je dobré vést aktivní život. Držím palce s pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x