Diagnostikována angína, ale zvláštní symptomy

Někdy předevčírem se mi náhle večer udělalo špatně a zjistil jsem, že mám přes 39 horečku. Celou noc jsem se snažil jí srazit, ale bez úspěchu. Ráno jsem se probudil s bolestí v krku a tak jsem se vydal k doktorovi. U doktora mi změřili teplotu a měl jsem pod 37. Diagnostikovali mi angínu pouze dle horeček a čepů v krku. Paní doktorka mi předepsala antibiotika. Ještě v daný den nestoupla teplota nad 37,5 a bolest v krku se stupňovala. Dnes jsem začal z ničeho nic pociťovat tlak na hrudi a v uších. Děje se to jen občas i v klidovém stavu. Myslíte, že to může být nějaký vedlejší účinek antibiotik? Osobně se bojím, že mi vznikají v těle záněty následkem nějaké vážnější nemoci. Je to možné? Jsem docela "hypochondr", takže si často vykládám věci vážněji než jsou. Před chvílí jsem byl u doktora, kde mi za 5 minut řekli že mám angínu a nic jiného neřešili. Jít max po třech dnech znovu k doktorovi s nasazenými antibiotiky na angínu mi přijde hloupé. Dnes mě v krku už skoro nebolí, zřejmě díky antibiotikům. Děkuji moc za odpovědi na mé otázky a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Matěji, pokud jste měl horečku a čepy v krku, bude se pravděpodobně jednat o angínu a antibiotika jsou nasazena správně. Ostatní příznaky mohou souviset s imunitní reakcí nebo se může jednat o projev panického strachu (např. strach z nemoci). Pokud se budou uvedené obtíže opakovat, navštivte svého praktického lékaře, který váš vyšetří a případně provede příslušná vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: