Diagnostikování rozstroušené sklerózy

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla zda na základě symptomů, které se u mne projevují již déle než rok, je možné provést vyšetření na vyloučení či potvrzení RS. Již rok a půl trpím únavou, až vyčerpáním. Trpím inkontinencí, ač jsem po operaci a vše je podle gynekologa v pořádku. Cítím mravenčení a brnění v horních končetinách a pocity "mrtvění", jako by ruce najednou nebyly moje. Také mám dvojité vidění a trpím závratěmi v klidu, např. když sedím začne se mi točit hlava. Nejsem hypochondr, lékařům se raději vyhýbám, ale má kamarádka měla podobné příznaky a dnes se již několik let léčí s RS. Myslíte, že bych o tom měla pohovořit se svou neuroložkou a požádat o vyšetření?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže, které popisujete, mohou, ale nemusí být projevem roztroušené sklerosy. Tato se ale v úvodu většinou inkontinencí neprojevuje, i Váš lehce vyšší věk svědčí spíše proti diagnose RS. Brnění končetin a závratě mohou mít více příčin. Nicméně pokud máte pochybnosti, nechte se vyšetřit na neurologii. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: