Diagnoza

Dobrý den, po poslední nemoci me zacaly prudce bolet kolena a praskat vsechny klouby. Po nasazeni atb doxybene se bolest zmirnila, ale klouby bych rekl, praskaji cim dal vice. Mivam casto teplotu mezi 36,9-37,2. Dale v klidu citim zaskuby svalu na nohou. V lete jsem mel kliste, po kterem mi par zhruba 2 tydny zustala cervena skvrna. Z toho jsem usuzoval, ze by se mohlo jednat o boreliozu. Jaky je vas nazor? Co jineho by to popripade mohlo byt. Jakakoliv jina diagnoza je dobra, protoze musim nekde zacit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho dotazu přesně nevyplývá, zda jste byl antibiotikem Doxybene přeléčen již v létě, když jste měl tu červenou skvrnu, a zda byly provedeny odběry na stanovení borelie. Také nevím, jaká byla ta "poslední nemoc", o které se zmiňujete, a jestli byla antibiotika nasazena při léčení této nemoci, nebo až na bolest kloubů. Obecně - bolesti a zánět kloubů mohou vzniknout v souvislosti s různými infekčními nemocemi, např. po neléčené angíně revmatická horečka, nebo tzv. reaktivní artritida, která vzniká 2-6 týdnů po prodělané infekci močového či zažívacího traktu. Další možností je Vámi zmiňovaná borelie. A aby to nebylo tak jednoduché, mohou být klouby postiženy zánětem, který s prodělanou infekcí nemá nic společného a jedná se tedy o souběh dvou různých nemocí. Nejlépší bude, když se obrátíte na svého lékaře, aby Vaše potíže dovyšetřil a eventuelně, pokud to bude nutné, Vás nechal vyšetřit revmatologem. Zdravím a přeji brzké uzdravení.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: