Diagnoza?

Dobrý den, poslední dobou cca 6 měsíců, se necítím zdravotně tak dobře, jako po celý předchozí život. Tento pocit mám od prodělání těžší nemoci plic. Velké horečky, kašel. Po této nemoci jsem kompletně začal měnit svůj život, zřejmě jsem si uvědomil, jak je zdraví důležité, až takto pozdě a toho velice lituji. Začal jsem se zajímat o své tělo po zdravotní stránce, přestal jsem kouřit (1rok příležitostné a pak 1rok každodenní cca 1/2krabičky někdy i celá) a snažím se mnohem lépe stravovat. Bohužel ještě nesportuji. A nyní k mé přítomné situaci. Je mi tedy 23let, 186cm, 108kg. Velké zhoršení v chování, vždy jsem byl optimistický a usměvavý a nyní jsem spíš v depresích (možná to souvisí s ukončením studii a zhroucení mého životního plánu), bývám velice často neobvykle unavený, po jakékoli větší fyzické aktivitě se necítím dobře, dost dlouhou dobu jsem v krku cítil, řekl bych svědění až škrábání až bolest nedokážu popsat, ale to se nyní možná trochu zlepšilo, mám dost často žízeň a močím častěji, zřídka cítím po močení svědění u konečku močové trubice ale to se mi stalo tak 5x maximálně, trpím sníženou funkcí štítné žlázy, mám zřejmě zvětšené krční uzliny a nahmatal jsem i bouličku na pravém tříslu, nevím zda to jde definovat jako průjem, ale poslední dobou cca měsíc mívám řidší stolici, někdy se to zlepší a někdy je to zase horší a někdy zase naopak mívám lehkou zácpu, trpím pálením žáhy nejvíc po pivu a sladkém, po ránu mám celkem silný bílý povlak na jazyku, když jím výhradně zdravou stravu bez jakéhokoli porušení delší dobu troufám si říct, že můj stav se zlepšuje, myslím si že mám sníženou imunitu, jsem citlivý na chlad hlavně od nohou, občas mě brní končetiny, měl jsem už párkrát bušení srdce, když jsem rychleji vstal z postele a následně zase ulehl. Dál už mě nic nenapadá, snad jen to, že se jedná možná i o psychikou způsobené obtíže, začal jsem si opravdu hodně číst na internetu a bojím se všeho, snad nejsem hypochondr, ale jestli to tak vyzní velice rád bych znal pravdu. Žádám vás tímto o reakci, o co by se mohlo jednat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Zajděte si určitě k praktickému lékaři na komplexní prohlídku - i když se může jednat o potíže psychické, je nutno vyloučit potíže jiného charakteru... jak to popisujete, bála bych se počínající cukrovky případně nějaké autoimunitní nespecifické střevní choroby. Každopádně by bylo dobré udělat základní testy, hlavně cukr v krvi a moči, ze specifických vyloučit alergii na lepek a pokud se vyloučí cukrovka, tak doporučuji ještě návštěvu gastroenterologie.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Cvičení při respiračních projevech alergie
Články: Cvičení při respiračních projevech alergie
Při léčbě astmatu je nutné...
Rakovina a její příznaky
Články: Rakovina a její příznaky
Rakovina je onemocnění, při...
Dyslipidémii můžete vyřešit i bez léků! Víme, jak na to
Články: Dyslipidémii můžete vyřešit i bez léků! Víme, jak na to
Řekl vám lékař, že je ve...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina plic (1. díl)
Články: Rakovina plic (1. díl)
Přestože rakovina plic je...
Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Články: Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Léčba zhoubných plicních...
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Čeká vás ozařování karcinomu prostaty? Poradíme, na co se připravit
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x