Diagnóza deprese

Je mi 54 let a doposud jsem neužívala žádné léky, kromě antidepresiv. V roce 2009 po smrti matky Eliceu, zcela bez vedl.účinků 1/2 roku a byla jsem fit. Letos v lednu onemocněl syn plyradikuloneuritidou. Zcela mě to podlomilo a dostala jsem okamžitě Escitil, který jsem brala asi 2 měsíce. Syn se rychle uzdravoval a já byla zase v pohodě. V červnu mi začaly potíže se žaludkem, hrozné říhání. Byla jsem na ultrazvuku břicha, gastroskopii a negativni . Krev také v pořádku. Obvodní lékař už mě dál neřešil, že se to srovná. Šla jsem sama na psychiatrii a lékařka mi dala Znovu Eliseu a že to jsou nervy. Měla jsem napětí až třesy ve svalech muž mě odvezl do nemocnice, kde mi něco píchli a odeslali zpět k lékaře. Dala mi Sertralin a Rovtril ale po lékách se to ještě zhoršilo. Vůbec nemám chuť jíst, musím se doslova přemáhat abych něco snědla, už mám dole 3 kg za týden. Bojím se i Rivotrilu je to prý velmi návykový lék. Je mi divné, že předchozí léky /Elisea, Escitil/ jsem užívala bez problémů a teď mám tak hrozné reakce. Bolí mě ruce, jsem apatická neustálé nevolnosti. Nemůže to souviset i s nějakým závažnějším onemocněním?

Odpověď odborníka:

Vážená paní antidepresiva jsou různá a také mohou mít různé vedlejší účinky. Doporučovala bych vám navštívit svého psychiatra, vše mu povězte a případně požádejte o změnu medikace. Nejsem praktický lékař, takže nemohu posoudit, zda problémy, které uvádíte nesouvisí s nějakým jiným onemocněním, pokud máte pochybnosti nechte se ještě praktickým lékařem pečlivě vyšetřit.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x