Diagnoza m53.0 a m79.1

Dobrý den, mám takovou prosbu. Mohla byste mi přeložit níže popsaný nález a nastínit tak vhodnou léčbu? "14 dní ocity tuhutí v šíji, vystřelovací bolesti vlevo P.O. Medikace (termotherapie + Aulin) bez výrazného efektu. Přetrvává dysf. C p., RTG LBI norm. nález. RTG C p. napřímená lordoza až lehce kyfot. postavení s vrcholem u C4/5, rotace C2-C3 doleva, s náznakem dextrokony, postavení C1-C4-blok páteře? Mírně snížený MOP C5/6 s minimální spondylozou dorsálně a vpravo laterálně." Problémy (pichlavá bolest v levé polovině hlavy, která trvá asi 1 - 2 sekundy - pak povolí a zanedlouho opět nastoupí) mi začaly po návratu z dovolené, kterou jsem strávila týdenním aktivním ježděním na kole. Jsem nyní objednaná na magnetickou rezonanci. Nově byl předepsán lék Biston - 2x půl tabletky stoupat až do 4x půl tabletky denně. Můžu tento lék pak vysadit? Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Šárka B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vámi uvedených informací vyplývá, že zřejmě máte potíže s krční páteří. Kauzální léčbou zde je rehabilitace. Můžete zkusit šetrně rozcvičovat, prohřívat suchým teplem, masáž, vyhledat nějakého šikovného fysioterapeuta. Lékař Vám nasadil Biston, tak usuzuji, že zřejmě myslí na okcipitální neuralgii, prudká krátkodobá bolest v týle. Pokud Vám Váš lékař nedoporučil jinak, máte léky užívat až do další neurologické kontroly. Pokud máte nějaké nejasnosti, kontaktujte ho. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: