Diagnoza n872 - delozni čípek

Dobrý den, chtela bych se zeptat...pred cca sesti tydny, jsem byla na konizaci delozniho cipku (pred konizaci mi bylo receno, ze je to stale jeste CIN I) dle vysledku hystologie, je to ale jiz CIN III - diagnoza N872. Pry to saha vice dozadu..Pani doktorka mi, rekla, ze rakovinu nemam. (Vi to jiste? Nemuze se stat, ze pri dalsi konizaci se zjisti nalez?) A nabidla mi dve moznosti. Bud aktivni reseni (ze pujdu na druhou konizaci co nejdriv ) nebo ze se vycka 6 mesicu, jak to pak bude vypadat..domluvila jsem se s ni, ze bych sla na druhou konizaci po lete, v zari. Ale ted mame s pritelem trosku strach..pritel rika, ze bych mela jit co nejdriv..nejblizsi volny termin, by byl cca za mesic..myslite, ze rozmezi cca ctvrt roku nejak nalez zmeni? Ze se to muze zhoršit a postoupit v rakovinu? Nebo popripadne, kdyby jiz vzadejs nalez byl, je to mic nebezpecne?..Mam strach hlavne z toho, ze rakovina metastazuje...nevim, jak moc je to nebezpecne..myslite, ze bych mela jit co nejdříve, nebo mohu s klidem jit az v tom zari? A kdyz uz Vam pisi, jak je mozne, ze zprvu to nevypadalo tak vazne a jeste defakto nedavno jsem mela cytologii v poradku a ted hystologie vysla na treti stupen prednadorovych zmen? Je to tim, ze zmeny probihali hlouběji? Proto zprvu cytologie vychazeli dobre? (Protoze to vepredu jeste nebylo..?) Nebo je mozne, ze by to u me melo tak rychly prubeh?? (Je to Cca rok od prvni spatne cytologie..) Mnohorkat dekuji za vsechny odpovedi na me otazky. S pozdravem Veronika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z nálezu je patrné , že nebyla odstraněna celá část dysplastického ložiska. určitě bych volil rekonisaci a co nejdříve, ať máte hned jistou 100% že teď je vše ok , a pak další sledování.....ano je to opruz, ale tohle bych určitě poradil své dceři... a přítel má taky pravdu.. logika změn patologických nálezů ve tkaních je tak prapodivná , že vůbec nepřemýšlejte nad ostatními otázkami

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Teplo si poradí se ztuhlými klouby, chlad zase se zánětem
Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Články: Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Pít hodně, nebo spíše málo...
Kouření v těhotenství
Články: Kouření v těhotenství
Při kouření dochází k...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Články: Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Prodělání infarktu významně...
Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Články: Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Většina lidí má osteoporózu...
Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Články: Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Ořechy a kukuřice – podle...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
Alergie na kakao? Vzácná
Články: Alergie na kakao? Vzácná
"Potrava bohů" – tak...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x