Diagnóza plochonoží a haluces valgi bilat.

Dobrý den, mám diagnózu Plochonoží a haluces valgi bilat., prošla jsem už neurologií,byla na ortopedií, kde mi bylo porazeno jít na operaci, která mi nemusí taky dopadnout dobře, nechci skončit o berlích.Nyní chodím na rehabilitace, které mi pomáhají,ale ne na pořád.Prosím o Váš názor.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pro vyjádření je třeba nejen nohu vidět, vyšetřit její tvar, citlivost jednotlivých kloubů, jejich pohyb, bolestivou reakci na některé vyšetřovací manévry a zhodnotit rtg snímky. Pokud jsou diagnostikovány valgosní palce na obou nohu tak již tato samostatná operace přinese vcelku nenáročným operačním postupem značnou pomoc funkci nohy a zmírnění bolestí. Příčně plochou nohu, potíže s ní případně související, bych nejdříve zkusil upravit dobrou obuví. pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitací, vytvarovanou individuální vložkou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Haluxy | Od: Laura | 12.3.2016 18:27
Ireno, ve čtrnácti mi diadnostikovali haluces valgi bilat., stav se jen zhoršoval, ujít kilometr dva byla neskutečná bolest... V 19ti mě operovali- plastika kloubu- byl fixován vložením drátu a sádrou. Po cca 4 týdnech mi vytáhli dráty, předepsali poštulkovou bandáž, tu jsem nosila pár týdnu ve volném čase... Nožky mám jak vyměněné- vzhled kloubu se sice časem trochu vrátil, ale bolesti už neznám- už je to cca 18let. Doporučuji!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčba dotykem: Švédská masáž
Články: Léčba dotykem: Švédská masáž
Masáže zná lidstvo již...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: