Diagnoza rs?

Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o radu ,asi před rokem jsem začala mít problém s viděním, jako kdyby zatmívání z boků, 2x blikání v očích, oční vyšetření negativní-odeslána na neurologii, provedeno vyšetření :EP,EEG,USG karotid,EP,CT,MR,jícnové echo, seroligie boreliozy. Nález MR=několik demyeliz.ložisek supratentF-P bil juxtakortikálně-nesplňuje kritéria RS.Na TEE PFO, s P-L zkratem ( v klidu malým po Valsalvu vetším.)Byla jsem odeslána na hematologii k vyšetření trombofilních stavů, výsledky ještě nemám. LP-prý není potřeba . Chci se zeptat, zda je tímto možno opravdu vyloučit diagnozu RS a co tedy znamenají ta demyelizační ložiska v počtu 6? Test na borelie = CMV IgG-111,IgM-0,,EBV EBNA IgG -179,IgM-1,,EBV VCAIgG-170,IgM-25,,Borrelie IgM ELISA-07,IgG-2,17,,HSV1/2 IgM-1,,Var zoster.IgG-4,IgM-0,,HSV1 IgG-6,HSV2 IgG-0,,Borrelie IgG WB negat. Paní doktorka nad tím mávla rukou, že je to v pořádku, je to skutečně tak? Mám dojem, že některé hodnoty jsou zvýšené. Byla byste tak hodná a mohla se na to podívat, je možné, že mé problémy s očima by mohly mít s tímto souvislost?.V současné době problémy přetrvávají, spíš se mlinko zhoršují, přidalo se bušení srdce a hučení v uších v noci.Mockrát děkuji za váš názor. J.W.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouváme se za pozdní zodpovězení dotazu: RS a její diagnostika jsou někdy svízelné, situace se vyvíjí v čase a proto je pořeba chodit neurologovi na pravidelné kontroly a kdyby se situace horšila, lékař včas vyhodnotí, kdy je potřeba skontrolovat stav a pošle vás znova na CT ev. NMR /magn. resonanci/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: