Diatáza břišních svalů

Dobrý den, Mám možnost operace diastázy břišních svalů. Prosím o sdělení možných rizik bez operace a možných rizik v případě operace. Zatím mě současný stav, kromě estetického vlivu , neomezuje. Děkujiza odpověď. Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavle. Mezi obecná rizika každé operace patří krvácení během a po výkonu a pooperační zánět. V případě diastázy to může být selhání plastiky břišní stěny a recidiva Vašeho problému. Rizika v případě tohoto problému však nejsou obecně vysoká, mohou je jen zvyšovat okolnosti jako je nadváha, onemocnění imunitního systému, vážná interní onemocnění apod. Hezký den a přeji úspěšnou operaci.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: