Dic syndrom

Dobrý den,po porodu se u mě vyskytl DIC syndrom. Ráda bych měla ještě další dítě. Jak pravděpodobné je,že se toto bude opět opakovat. Doporučil byste své pacientce po této komplikaci vůbec další těhotenství? Děkuji moc za odpověď, je to pro mě velmi důležité.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eliško, k tomu mám opravdu málo informací - není jasné, jestli se DIC vyskytl po nějaké prodělané embolii (například plodovou vodou?) a dále jestli máte DIC i nyní. V souvislosti s případným dalším těhotenstvím - situace se vůbec nemusí opakovat, pokud byl DIC právě po nějaké jiné příčině. Pokud ale DIC stále máte, je další těhotenství velmi riskantní. Obraťte se na svého lékaře, který Vám DIC diagnostikoval a zeptejte se, jaké je konkrétně u Vás riziko. Bohužel takto na dálku věc jinak posoudit neumím.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: