Dienille

Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli je Deinille vysoko nebo nízko hormonální antikoncepce a po jaké době by se měla vysadit, nebo vyměnit. Beru ji už asi 4 roky. Ale mám obavy, že kdybych chtěla otěhotnět, tak to nepůjde kvůli této antikoncepci. (jestli neni škodlivá) po případě jestli je tato antikoncepce ještě dobrá nebo jsou i horší antikoncepce. Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dienille je speciální hormonální antikoncepce určená přednostně pro ženy s akne. Z toho důvodu bych neurčovala, zda je vysoko nebo nízkodávková, a ani bych ji neporovnávala s jinými antikoncepcemi,které na akne nejsou určeny. Každopádně je účinná jak jako antikoncepce, tak by měla účinkovat na projevy akne. Případné těhotenství po jejím vysazení by nemělo být nijak negativně ovlivněno, během užívání byste naopak měla být před otěhotněním při dodržení dávkování vpodstatě na sto procent chráněna.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: