Dieta

Dobrý den, držím nyní protikvasinkvou dietu po 3 dnech detoxu a 1 týdnu diety (hlavně jím zeleninu, bílé maso, žitný celozrnný chleba, budu přidávat hnědou rýži a adzuki fazole) + Nystatin a Kys. Kaprylové se cítím lépe, ale zhubnul jsem zhruba 5 kilo. Podle váhy na tuku lehce přes 1% tuku, svaly, voda a kostní poměr se víceméně drží na stejných procentech. Teď mám ještě 18,6% tuku. Otázka je co vlastně hubnu a kolik je jakási hranice, kterou bych neměl překročit. Na začátku jsem měl 80kg, výška 178cm a je mi 30let. Teď 75kg, kde je jakási hranice kterou bych neměl překročit a co dělat abych pak přestal hubnout? Dietu bych měnit asi neměl, protože ta by měla trvat minimálně, půl roku takže asi vynechat na nějakou dobu kaprylovou kyselinu a nystatin říkám to dobře??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hubnutí a jeho rychlost závisí na rozsahu změn, které jsme ve své životosprávě udělali. Pro organismus je příznivější pomalé změny, na které se dobře může adaptovat a i pro nás je důležitější dlouhodobě optimálně trvale držet příznivé složení stravy a pravidelný pohyb než praktikovat detoxy a rychlá hubnutí a následné jojo efekty. Teoreticky optimální hmotnost máte, kde se každý dobře cítíme, je individuální, záleží i na tělesné konstituci. Pro zastavení hubnutí, mírně přidávejte stravu ve vhodném složení. hm

MUDr. Hana Mojžíšová
MUDr. Hana Mojžíšová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: MUDr. Hana Mojžíšová, výživové poradenství v centru Prahy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: