Dieta a imunita

Dobrý den, pane doktore, při preventivní prohlídce mi bylo doporučeno zhubnout cca 10 kg, mírně zvýšený cholesterol, cukr, ...to se mi asi během čtvrt roku podařilo a výsledky krve byly v pořádku, paní doktorka spokojená a já taky. Jen mám pocit, že od té doby, co jsem zhubla, všechno chytnu, během těch 3 měsíců, kašel, rýma, střevní chřipka, podrážděný trojklanný nerv...přitom jsem zvýšila příjem ovoce, zleniny, vlákniny atd. a omezila tuk a cukr, tak bych se podle všeho měla cítit líp. Je to souhra náhod nebo může mít třeba i dobrý zásah stravování na organismus "šokující" vliv? Co s tím? Jak znám své tělo léta žijící z čokolády a cukru, tak mu to možná teď chybí, i když dostává zdravější věci. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Hanko, obranyschopnost organizmu může být snížena jak při poklesu tělesné hmotnosti pod ideální úroveň, tak v důsledku nesprávného složení stravy. Doporučuji Vám domluvit se jednak v ambulanci pro poruchy výživy na zhodnocení Vašeho jídelníčku, jednak v imunologické ambulanci na laboratorním vyšetření imunity. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: