Dieta, spálení na slunci

Dobrý den, minulé léto jsem držel dietu, kdy jsem jedl pouze rýži,těstoviny a kuřecí maso, rajčata a okurky. Jenže na slunci jsem se pak vždy rychle spálil, přičemž dřív jsem s tím problém nikdy neměl. Chtěl bych se zeptat jestli to spálení nezapřičinilo nedostatek nějakého vitamínu nebo něčeho jiného, a čeho konkrétně, abych se toho při další případné dietě vyvaroval a na slunci se nespálil,diky za odpověd.

Odpověď odborníka:

Zdenku.
Vaše dieta byla velmi jednostranná. Jedním ze základů zdravého životního stylu je pestrost a to jak vrámci potravinových skupin (maso, mléčné výrobky, zelenina, ovoce, obiloviny...) tak i v rámci každé z potravinových skupin (např. zařazovat různé druhy mas - kuřecí, krůtí, hovězí, ryby, náhrady masa...). Pestrá strava vám zajistí příjem všech důležitých minerálních látek a vitaminů, které tělo potřebuje. V lékárně si můžete koupit přípravky s betakarotenem, ale hlavní ochranou před spálením jsou opalovací krémy s vysokým ochraným faktorem.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Nutriční poradna Obezitologická ambulance MUDr. Robina Urbánka, Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: