Differine krém a těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, jak dlouho před plánovaným těhotenstvím je potřeba přestat s užíváním léku Differine krém (jeli tedy zapotřebí vůbec s užíváním tohoto léku přestat). Mám strach, aby krém neměl špatný dopad na vývoj miminka. Stačilo by přestat např. 14 dní před otěhotněním. Nevím, jak dlouho zůstává pak v těle. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysazení krému stačí tehdy až zjistíte, že jste těhotná. Nemusíte se bát. Lokální přípravky se vstřebávají opravdu minimálně a miminko neohrozí. V těhotenství se může používat Skinoren krém. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x