Difúzní alopecie

Dobrý den, v posledních 2 měsících jsem začal pozorovat úbytek vlasů odhadem bych řekl, že jich ztratím denně více jak 200, vlasy řídnou po celé hlavě a jsou slabší + zda se mi že řídne a slábne i obočí (není to náhle, těžko se to pozoruje), momentálně žádné léky neužívám, je mi 19 a v rodině nikdo alopecii netrpí, potravní doplňky zmiňované 2 měsíce nezabírají, kožní infekci nemám, hor.štítné žlázy jsou v pořádku s psychikou problémy nemám. Ale chtěl jsem se zeptat jestli vypadávání nemůže být v důsledku cysty (cca 3x4cm) v horní čelisti s kterou jdu na operaci. Popř. před cca 3 měsíci jsem ukončil léčbu akné aknénormínem (obsahovaly isotretinoinum) celková dávka byla cca 5500mg. (v průběhu léčby jsem ale nic nepozoroval). Na udržení stavu (cca2-3) měsíce beru ale Differine gel (obsahuje retinoidy - Adapalén) mažu sním vlastně celý obličej + celé záda. Kožní mi tyto léky píše dál i když o problému ví,.. no a mě by zajímal o jestli lokálně podávané retinoidy na vypadávání nemohou mít vliv + když perorální léčba izotretinoiem ještě neodezněla.

Odpověď odborníka:

Masivní výpad vlasů může být vyvolán užíváním perorálních retinoidů, pokud je v plánu nějaká operace, může i celkový stres organismu před tímto výkonem k výpadu přispívat. Lokální přípravky na padání vlasů nemají vliv.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x